Yeni Üyelere Özel %10 İndirim!
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim!
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim!
Saç Dökülmesi Neden Olur?

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Birçok nedenden dolayı saçlar güçsüzleşir ve dökülmeye sebep olur. Ülkemizde sıklıkla karşılaştığımız saç dökülmesinin birçok nedeni vardır. Birçok nedeni olduğu gibi çözümleri de mevcuttur.

Saç dökülmesi neden olur sorusuna verilecek cevapları şu şekilde yanıtlayabiliriz:

*En başta tabii ki genetik faktörler gelmektedir. Bazı ailelerin genetik yapılarında doğuştan ya da zamanla gerçekleşecek olan saç dökülmeleri olabilir. Bunun yanında erkek ve kadınlarda da saç dökülmeleri farklılık göstermektedir. Erkeklerin çoğunda hormona duyarlılıktan dolayı saç dökülmesi görülür. Kadınlarda ise birçok sebep sıralanabilmektedir. Çok fazla stres, dengesiz beslenme, zayıflamak adına kendini aç bırakma ya da uzun süren açlık durumu da, kadınlarda beraberinde saç dökülmesini getirir.

*Derinizde meydana gelmiş hastalıklardan dolayı da saçlarınız dökülüyor olabilir. Mantar problemi ve egzama gibi hastalıkların saçları güçsüzleştirip, dökülmesine yol açtığı bilinmektedir.

*Yanlış ve düzensiz beslenme de saçların dökülmesine neden olur. Tek yönlü beslenme, uzun süre aç durma, karbonhidrat ağırlıklı beslenme gibi zararlı alışkanlıklar ne yazık ki saçları dökmektedir.

*Su tüketiminin normalden daha az olması saçları güçsüz düşürmektedir. Güçsüzleşen saç zamanla daha da zayıflayarak dökülür. Bu dökülmeleri önlemek için günlük olarak tüketilmesi gereken su miktarını bilmek tüketmek gelmektedir.

*Vitamin eksikliği de ne yazık ki saç dökülmelerine sebep olur. Saçlar sağlıklı uzamada vitaminlere ihtiyaç duymaktadır. Eğer vitamin eksikliğiniz var ve tedavi görmüyorsanız saçlarınızın dökülmesi kaçınılmaz olacaktır. Bundan dolayı uzman bir hekime başvurarak vitamin eksikliğinin giderilmesi, saç dökülmelerini azaltmak gerekmektedir.

*Hastalıkları ve ilaç kullanımı da saç dökülmesine sebep olabilmektedir. Tiroit bezi gibi hastalıklar gibi… Bunun yanında zayıflama hapları gibi ilaçların kullanımı ya da bazı ilaçların birden bire kesimi de saçları olumsuz etkileyerek, dökülmesine neden olacaktır.

*Doğum yapan kadınlarda saç dökülmesi görülebilir. Hamilelik sürecinde kadınlar, saçlarının bir kısmıyla vedalaşmaları normaldir.

*Kemoterapi gören hastaların saçlarının dökülmesi normaldir. Alınan tedavinin ağırlığından dolayı belirli bir süre sonra saç kalmayacaktır.

*Depresyon ve stres birçok hastalığın kapısını araladığı gibi saç dökülmelerine de neden olur. Eğer depresyon be stres haliniz geçmiyorsa bir uzmana başvurmak en doğru yol olacaktır.

Bunların dışında günlük az miktarda saç dökülmeleri normaldir. Bunların yanı sıra banyo esnasında, kuruturken ya da saça şekil verirken kullanılan ısılı aletlerin kullanımı sonrası dökülen saçlar olağandır. Ancak dökülme miktarı fazla ise ve gözle görülür bir kelleşme varsa doktora başvurmak doğru olacaktır.